استعمارگران با مشاهده نقش اساسی زنان باحجاب در نهضتهای اسلامی، درصدد بر آمدند تا این زنان را به بهانه تجددگرایی و جبران عقبماندگی به کالایی برای تبلیغات در پشت ویترین تبدیل کنند تا بتوانند به اهداف شوم خود برسند.
رضاخان چند ماه پس از بازگشت از ترکیه در دانش سرای مامایی همراه همسر و دختران بیحجاب خود در 17 دی ماه سال 1314 برای نخستین بار رسماً فرمان ممنوعیت حجاب را برای زنان در ایران اعلام کرد.
وی طی سخنانی در این دانشسرا بیحجابی را با عنوان اعطای آزادی به بانوان نام برد و اقدام به ممنوعیت حجاب را گشودن فصل جدیدی در زندگی زن ایرانی دانست.
به دنبال فرمان رضاخان در منع حجاب مأموران شهربانی و پاسبانها در کوچه و خیابان شهرها به اذیت و آزار زنان و دختران محجبه پرداختند و چادر و روسری و هر نوع پارچه شبیه آن را با خشونت از سر زنان میکشیدند و پاره میکردند.
به همین دلیل تعداد زیادی از زنان و دختران خانهنشین شدند و از ترس مأموران، در نیمههای شب از کوچههای فرعی، دور از چشم آنان برای انجام کارهای ضروری از خانه بیرون میرفتند. آنان با به جان خریدن همه خطرات و تحقیرها تا پایان حکومت رضاخان و حتى پس از آن حاضر به ترک حجاب اسلامی نشدند و با مقاومت کردن افتخار نسلهاى آینده شدند.
خلق حماسههای دلیرانه زنان و مردان مسلمان در مقابله موج اسلام ستیزى رضاخان جزو درخشندهترین صفحات تاریخ کشور اسلامى ایران است که براى همیشه در تاریخ ماند.
تهيه شده در واحد مانيتورينگ مستضعفين MOSTAZAFIN.TV
کشف حجاب,رضا خان,آتاتورک,حجاب,رضاخان,رضاشاه,مسجد گوهرشاد,اسلام ستیزی,تجدد
استعمارگران با مشاهده نقش اساسی زنان باحجاب در نهضتهای اسلامی، درصدد بر آمدند تا این زنان را به بهانه تجددگرایی و جبران عقبماندگی به کالایی برای تبلیغات در پشت ویترین تبدیل کنند تا بتوانند به اهداف شوم خود برسند. رضاخان چند ماه پس از بازگشت از ترکیه در دانش سرای مامایی همراه همسر و دختران بیحجاب خود در 17 دی ماه سال 1314 برای نخستین بار رسماً فرمان ممنوعیت حجاب را برای زنان در ایران اعلام کرد. وی طی سخنانی در این دانشسرا بیحجابی را با عنوان اعطای آزادی به بانوان نام برد و اقدام به ممنوعیت حجاب را گشودن فصل جدیدی در زندگی زن ایرانی دانست. به دنبال فرمان رضاخان در منع حجاب مأموران شهربانی و پاسبانها در کوچه و خیابان شهرها به اذیت و آزار زنان و دختران محجبه پرداختند و چادر و روسری و هر نوع پارچه شبیه آن را با خشونت از سر زنان میکشیدند و پاره میکردند. به همین دلیل تعداد زیادی از زنان و دختران خانهنشین شدند و از ترس مأموران، در نیمههای شب از کوچههای فرعی، دور از چشم آنان برای انجام کارهای ضروری از خانه بیرون میرفتند. آنان با به جان خریدن همه خطرات و تحقیرها تا پایان حکومت رضاخان و حتى پس از آن حاضر به ترک حجاب اسلامی نشدند و با مقاومت کردن افتخار نسلهاى آینده شدند. خلق حماسههای دلیرانه زنان و مردان مسلمان در مقابله موج اسلام ستیزى رضاخان جزو درخشندهترین صفحات تاریخ کشور اسلامى ایران است که براى همیشه در تاریخ ماند.
تهيه شده در واحد مانيتورينگ مستضعفين MOSTAZAFIN.TV
دیدگاهها